COP Rendszertechnika Kft. - minden, ami Zubadan.
Tudásbázis regisztrációért keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk 
magyarországi forgalmazója és szervize

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.


Elérhetőségek:

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.

+36 1 353 9375

Szerviz: 
szerviz@hoszivattyuszakerto.hu 
(munkaidőben, munkaidőn túl)

Ügyvezető igazgató, kereskedelem:
Kiss Gábor  +36 20 500 9485

Klíma és hőszivattyú értékesítés:
+36 20 432 7842;Amennyiben webáruházunkba szeretne belépni:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Tudásbázis

Valahol Japánban...

Tokyo
JapanMi a hőszivattyú?


Az energiáért nem kell messzire menni, hiszen benne van a levegőben, a természet ingyenes hőenergiát szolgáltat számunkra. A hőszivattyúra azért van szükség, hogy ezt az energiát fűtésre és melegvíz előállítására fordíthassuk.

A hőszivattyú az a berendezés, ami a környezete alacsony hőmérsékletű hőjét elektromos segédenergia felhasználásával magasabb hőmérsékleten képes kinyerni. A fizikában az abszolút nulla fok az a hőmérséklet, amelynél a testből nem nyerhető ki hőenergia; ez a Celsius skálán a -273°C. Minden, ami ennél a hőmérsékletnél magasabb hőfokú, hőenergiával rendelkezik; vagyis a -25°C-os levegő egy igen magas hőtartalmú közeg. Ahhoz, hogy ezt a „magas" hőtartalmat hasznosítani tudjuk - azaz pl. a padlófűtésünkbe vezethessük be - segédenergia felhasználásával egy ún. hűtő körfolyamatban emeljük meg hőmérsékletét, mely eredményeként a keletkező 35°C-os víz már tökéletesen megfelel az energiatakarékos fűtés céljára.

A hőtartalommal rendelkező közegek szerint alapvetően háromféle hőszivattyút különböztethető meg:

 

aerotermia a levegős hőszivattyúk, vagy más néven levegő-víz hőszivattyúk, a hőszivattyút körülvevő levegőből képesek a hőt kinyerni 

 

 

geotermikus_hoszivattyuka geotermikus hőszivattyúk a földkéreg hőjét képesek hasznosítani nyílt rendszerben a talajvíz közvetlen kitermelésével, illetve lefúrt, zárt rendszerben talajszondák teszik lehetővé a hő kinyerését

 

 

hidrotermiaa hidrotermikus hőszivattyúk általában a felszíni vizek hőjét képesek hasznosítani

 


array ( 0 => array ( 0 => 'aerotermia', 1 => 'geotermikus_hoszivattyuk', 2 => 'hidrotermia', ), 1 => array ( 0 => '/images/tartalom/aerotermia.png', 1 => '/images/tartalom/geotermikus_hoszivattyuk.png', 2 => '/images/tartalom/hidrotermia.png', ), )
Mi az a Flash Injection szabályzás?