COP Rendszertechnika Kft. - minden, ami Zubadan.
Tudásbázis regisztrációért keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk 
magyarországi forgalmazója és szervize

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.


Elérhetőségek:

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.

+36 1 353 9375

Szerviz: 
szerviz@hoszivattyuszakerto.hu 
(munkaidőben, munkaidőn túl)

Ügyvezető igazgató, kereskedelem:
Kiss Gábor  +36 20 500 9485

Klíma és hőszivattyú értékesítés:
+36 20 432 7842;Amennyiben webáruházunkba szeretne belépni:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Tudásbázis

Valahol Japánban...

Tokyo
JapanKlíma

Mire figyeljek klíma vásárlásakor? Mit és hol érdemes venni? Az egyes klíma típusok
Klímavásárlásunkat elsősorban az igényeink határozzák meg, és a beszerzési ár mellett a várható kiadások kalkulálásáról, a villanyszámláról se feledkezzünk meg. Ezért vásárlás előtt javasolt a szakszerű igényfelmérés. Beszerelését is érdemes szakemberre bízni, mert a nem megfelelő eszköz kiválasztása és telepítése később jelentős költségterhet jelenthet háztartásunknak. A kiskereskedelemben kapható légkondicionáló berendezéseket alapvetően három csoportba sorolhatjuk: ablak klímák, mobil klímák, split klímák. Ablak klímák: kompakt, ablak – vagy ajtó – és a külvilág közé szerelt készülék. A legolcsóbbak, de zajosak, viszonylag sokat fogyasztanak, gyakran kell manuálisan portalanítani, és nem túl esztétikusak. Mobil klímák: a mobilitási előnyein túl (szabadon mozdítható, elhelyezhető) a meleg levegő kivezetéséről ugyanúgy gondoskodnunk kell, akár a kéményen keresztül, akár a falon vagy nyílászárókon történő lyuk vágása által. Split klímák: osztott klímák, a hűtőkör két eleme (hűtő és fűtő) szétválik (kültéri és beltéri egységből állnak). A hőfelvevő (hűtő) rész a lakásban, a kompresszor és a hőleadó (fűtő) rész pedig kinn, a ház falán kerül elhelyezésre, éppen ezért csendesek. „Mit jelent a split klíma és miért előnyösebb a kompakt megoldásnál” „Mit jelent az inverteres technológia, és miért jobb az inverteres klíma a hagyományosnál"
Mit jelent a Split klíma, és miért előnyösebb a kompakt megoldásnál?
Kompakt klíma: egy gépen belül van minden elem, egység. A split klíma jelentése: osztott klíma (a berendezés beltéri és kültéri egységre különül, amelyet 1 pár hőszigetelt rézcső köt össze); a hőfelvevő (hűtő) rész a lakásba, a belső egységbe, a kompresszor és kondenzátor pedig a kültéri egységbe kerül, így megszűnik az épületen belüli zajforrás, valamint a hűtés során keletkező hőből sem marad vissza semmi. A split klíma hatékonysága annál jobb, minél közelebb van egymáshoz a beltéri és kültéri egység. Ennek oka a rézcsövekben áramló hűtőközeg, ugyanis minél kisebb utat kell megtennie, a készüléknek annál jobb a hatékonysága. Megkülönböztetünk mono split és multi split klímákat. Előbbi egy külső és egy belső egységből áll, míg utóbbinak nagyobb teljesítményű a kültéri egysége, így több beltéri egység is csatlakoztatható hozzá. A split klíma fő előnye, hogy a zajforrás a házon kívüli egységbe kerül, így a split klímák elég csendesek, és a helyigényük is elég kicsi. Ha gazdaságos megoldásban gondolkodunk, akkor az inverteres split klímákat javasoljuk megvásárolni. „Mit jelent az inverteres technológia, miért jobb a hagyományosnál?”
Mit jelent az inverteres technológia, és miért jobb az inverteres klíma a hagyományosnál?
Az inverteres technológiának (fordulatszám szabályozás) köszönhetően a klíma csak akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a rendszer megkíván, se többet, se kevesebbet, optimális üzemi paraméterekkel és energetikai hatásfokon. E technológia által fokozatosan emelkedik a teljesítmény, amíg a rendszer eléri a kívánt hőmérséklet szintet, így bekapcsoláskor nem terheli meg hirtelen a hálózatot. Majd amikor eléri a kívánt hőmérséklet értéket, akkor azt egyenletesen, állandóan biztosítja. A hagyományos klímák ezzel szemben az elért, kívánt hőmérsékletnél kikapcsolnak, majd a levegő felmelegedését érzékelve újra bekapcsolnak, jelentősen terhelve ez által a hálózatot. További hátrányuk, hogy a kívánt hőmérséklet sem biztosítható velük egyenletesen. Az inverteres klímák további előnyei, hogy kisebb a fogyasztásuk, akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető velük,alacsonyabb zajértékkel rendelkeznek,élettartamuk hosszabb,a helyiséget jóval rövidebb idő alatt hűtik le a hagyományos társaiknál.Különösen ajánlott az inverteres klíma azoknak, akik gyakran használják a készüléket, főleg, ha fűtésre is, hisz a befektetett összeg viszonylag hamar megtérül a megtakarított energia árából.
Miért a Mitsubishi klímák?
A márkanév önmagért beszél – mondhatnánk…, de részletesebben: kiváló ár/érték aránnyal bír,évek múlva is garantált a kiváló minőség, működés,SCOP és SEER (jóság fok) értéke kiemelkedő (SCOP 4-5,1 és SEER 7,8-9,1),hűteni és fűteni is lehet vele,-15°C fokon is biztonságos fűtést biztosítinverteres technológiájának köszönhetően biztosított a folyamatos, állandó, megbízható teljesítmény,teljes körű szolgáltatást (tervezés, tanácsadás, beüzemelés) kínálunk hozzá,több éves szakmai tapasztalattal állunk rendelkezésére!Hívja értékesítőnket a +36 20 432 7842 számon, vagy keresse a gepeszet@hoszivattyuszakerto.hu e-mail címen.
Milyen gyakran kell karbantartanom?
Érdemes évente egyszer elvégeztetni a klíma tisztítást, karbantartást, ami leginkább a nyári forró napok előtt ajánlott. Az általunk végzett tisztítás tartalmazza: a beltéri egység fertőtlenítő, vegyszeres tisztítását, szűrők mosását, a kültéri egység mechanikus tisztítását vagy kompresszorral történő kifúvatását, hűtőközeg ellenőrzését.
Tényleg veszélyesek a klímák az egészségünkre?
A klíma-egészség témakörben általában 2 dolog jut mindenkinek elsőre eszébe: 1. klíma, mint „kórokozó keringető” 2. a klíma általi túl hideg levegő hatása a szervezetre. Utóbbi esetet egyszerűen megakadályozhatjuk: figyeljünk oda a külső-belső hőmérséklet közötti arányra, hisz a kánikulából belépve egy kb. 20 fokkal hűvösebb helyiségbe elsőre nagyon kellemes lehet, de könnyen megfázást, tüdőgyulladást eredményezhet; sőt, ha a hideg levegő közvetlenül ér minket, akkor az ízületeink is kárát láthatják. Gondoskodjunk a mérsékelt hűtésről, ne tartózkodjunk a klímából kiáramló hideg levegő útjában. Mivel a klímaberendezés ugyanazt a levegőt forgatja, hűti és szűri, ami a helyiségben van, vagyis friss levegővel nem cseréli ki, ezért – bár a klímák szűrőberendezéssel vannak ellátva - oda kell figyelni a megfelelő, hatékony, rendszeres tisztítására, a szűrőbetétek cseréjére. Sőt! Klíma használata mellett is szellőztessünk gyakran. Ezáltal elkerülhetjük a levegőben keringő kórokozók klíma általi ún „visszakeringetését”. Az egészségünk múlhat a különböző speciális szűrök rendszeres karbantartásától. További információkért hívja szakértő kollégánkat az +36 30 883 8101-ös telefonszámon, vagy keressen minket az klima@hoszivattyuszakerto.hu mail címen.
Geotermikus hőszivattyú helyett jobb a Zubadan levegő-víz hőszivattyú?