COP Rendszertechnika Kft. - minden, ami Zubadan.
Tudásbázis regisztrációért keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk 
magyarországi forgalmazója és szervize

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.


Elérhetőségek:

Iroda: 2013 Pomáz, Kőfaragó u.16.

+36 1 353 9375

Szerviz: 
szerviz@hoszivattyuszakerto.hu 
(munkaidőben, munkaidőn túl)

Ügyvezető igazgató, kereskedelem:
Kiss Gábor  +36 20 500 9485

Klíma és hőszivattyú értékesítés:
+36 20 432 7842;Amennyiben webáruházunkba szeretne belépni:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Tudásbázis

Valahol Japánban...

Tokyo
JapanA hőszivattyú típusai


  1. Geotermikus hőszivattyúk
  2. Levegő-víz hőszivattyúk
  3. Levegő-levegő hőszivattyúk
  4. Víz-víz hőszivattyúk
 
Geotermikus hőszivattyúk: a legismertebb hőszivattyú típus. A geotermikus hőszivattyú - nevéből adódóan - a föld hőjét hasznosítja, abból vonja el a hőt. Két típusa van: a talajkollektoros és a talajszondás hőszivattyú.
talajkollektoros hőszivattyú esetén körülbelül 1,5 méteres mélységben vízszintesen fektetik le a csöveket. Ezt a földréteget a nap közvetlenül melegíti. 
talajszondás hőszivattyú esetében függőlegesen fúrnak le 60-100-150 méteres mélységbe. Jelentősen függ az adott hely geológiai adottságaitól. A lefúrt talajszondák számát a hőigény nagysága határozza meg.
Fontos, hogy a talj hőháztartása egyensúlyának érdekében az elvont hőt visszatápláljuk a földbe, ezért hűtésre és fűtésre is egyaránt használjuk.
Telepítése, kialakítása a fúrási- és földmunkák miatt igen drága, üzemeltetési költsége közepes.

Levegő-víz hőszivattyúk: a legelterjedtebb hőszivattyús típus az egyszerű telepítése, kis helyigénye miatt. A kültéri levegőből vonják el a hőt, és a víz, mint közvetítő közeg segítségéveljuttatja el azt a beltérbe. A hagyományos levegő-víz hőszivattyúk esetén minél alacsonyabb a külső hőmérséklet annál nagyobb energiára van szükség a hőelvonáshoz, ezért ezeknél a készülékeknél gyakran alkalmaznak kiegészítő fűtést. A Mitsubishi Electric Zubadan hőszivattyúk ezzel szemben egyedülálló, világszabadalmaztatott technológiájuknak köszönhetően -15 C˚-ig képesek állandó teljesítményt nyújtani a nélkül, hogy fokozattabb energiafelhasználást igényélnenének. Így biztosítják egyedülálló, gazdaságos működésüket.

Beruházási és üzemeltetési költséget együtt tekintve ez alegolcsóbb megoldás a családi házak számára. Hűtésre, fűtés, használati melegvíz készítésre egyaránt kiváló. Önállóan és hibrid – meglévő fűtési rendszerrel együtt - üzemmódban is használható.

Megkülönböztetjük osztott (split) vagy monoblokkos (kompakt) rendszert aszerint,  hogy a hőcserélő a beltérben vagy a kültéri egységben kerül elhelyezésre.

Víz-víz hőszivattyúk: a talajvízből vonnak el hőt. A kútfúrás miatt e rendszer beüzemelési költsége is igen drága. Két kutat kellfúrni: az egyikkel kinyerjük a vizet, a másikkal pedig visszajuttatjuk a talajba azt. Hűtésre és fűtésre is egyaránt használható.

Levegő-levegő hőszivattyú: az a szerkezet, amely a kültéri levegőből vonja el a hőt, és azt eljuttatja egy más helyen lévő levegőnek és ott leadja. Tipikus levegő-levegő hőszivattyúk a fűteni és hűteni képes klímaberendezések.

array ( 0 => array ( ), 1 => array ( ), )
Mire figyeljek klíma vásárlásakor? Mit és hol érdemes venni? Az egyes klíma típusok